Reclamă
Reclamă

Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat marţi seară, în judeţul Teleorman. După două ore, pasagerii au fost preluați de un alt tren, iar Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, informează ISU Teleorman.

Accidentul feroviar s-a produs în zona localităţii Drăgăneşti de Vede, unde cele două vagoane din trei ale trenului au deraiat. Din informaţiile preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate, iar în tren se aflau aproximativ 200 de călători.

„La ora 18:15, trenul 9006 – REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la faţa locului pentru preluarea pasagerilor. În cel mai scurt timp, persoanele au urcat în tren, care a început deplasarea spre Bucureşti,” precizează ISU Teleorman.

Reclamă

În urma accidentului, o femeie de 36 de ani care acuza dureri de spate a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la spital. Alte două femei, de 72 şi 85 de ani, au suferit atacuri de panică, au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi au refuzat transportul la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

La locul accidentului au fost trimise o maşină de stingere, un echipaj de descarcerare, 9 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SAJ. De asemenea, au fost trimise nouă microbuze asigurate de către ISU Teleorman şi primării din zonă, pentru a transporta pasagerii către cea mai apropiată staţie de cale ferată.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că „circulaţia feroviară este oprită la această oră pe relaţia Roşiori – Atârnaţi, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596. Trenul 1596, care circulă în relaţia Craiova – Bucureşti Nord, a plecat din staţia Roşiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunţat telefonic dispeceratul de circulaţie faptul că, în zona semnalului de intrare în staţia Atârnaţi, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunerea garniturii.”

Planul Roșu de Intervenție a fost activat inițial datorită numărului mare de pasageri și a fost dezactivat după ce aceștia au fost preluați de noua garnitură feroviară. Echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului pentru evaluarea și remedierea situației.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro