Un incendiu devastator a izbucnit într-un bloc de opt etaje din Sectorul 3 al Capitalei, soldându-se cu decesul a două persoane, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISUBIF). Echipele de pompieri au fost alertate și au intervenit rapid, ajungând la locul evenimentului în aproximativ 12 minute de la primirea apelului de urgență. Operațiunile de stingere au necesitat mobilizarea aproape 20 de utilaje specializate.

Conform declarațiilor oficiale, ‘Anunțul privind incendiul produs astăzi, la un apartament din Bd. 1 Decembrie 1918, a fost preluat de dispecerul ISUBIF la ora 17:22. […] Primele resurse au ajuns la caz la ora 17:34.’ În ciuda intervenției rapide, flăcările intense și degajările mari de fum au făcut dificilă salvarea tuturor persoanelor afectate. În total, zece adulți și un copil au primit îngrijiri medicale la fața locului de către echipajele SMURD, în timp ce două victime adulte și-au pierdut viața în apartamentul devastat de incendiu.

Notează sursa că, ‘Au fost alertate în total 8 autospeciale de stingere, 8 resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C – cu medic), 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple, 2 autoscări, descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori.’ Pompierii au lucrat eficient, neîntâmpinând probleme legate de alimentarea cu apă a autospecialelor și reușind astfel să controleze situația în mod eficace.