Reclamă
Reclamă

Două parcuri de distracții din Vama Veche au fost oprite temporar de la funcționare de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma unui control realizat pentru monitorizarea pieței în zona litoralului Mării Negre, anunță Agerpres.

„ANPC a desfășurat, în cadrul Comandamentului Litoral 2024 – structură special creată de instituție pentru monitorizarea pieței în zona de vacanță de pe malul Mării Negre – împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial ISCIR și ai Primăriei comunei Limanu, județul Constanța, o serie de acțiuni de control care au vizat locații de agrement din zona localității. Au fost sancționați doi operatori economici, Popescu Business Family SRL și Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcționarea parcurilor de distracții,” informează ANPC.

Cei doi operatori au primit amenzi de 10.000 de lei fiecare și li s-a interzis utilizarea aparatelor până la remedierea problemelor. Totodată, comisarii ANPC au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor.

Reclamă

Potrivit sursei citate, abaterile identificate au inclus lipsa autorizării pentru echipamentele de agrement, folosirea unor echipamente de agrement fără revizii ISCIR pentru funcționare și siguranță, fapt care pune în pericol sănătatea sau viața utilizatorilor.

De asemenea, comisarii ANPC au descoperit și că unele echipamente au fost modificate fără autorizație, lipsa informării consumatorilor referitor la denumirea echipamentului, modul corect de folosire și avertizările privind potențialele pericole în timpul utilizării aparatelor, precum și lipsa împământării în cazul unor echipamente electrice, acest lucru putând pune în pericol viața și siguranța consumatorilor.

„A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracții neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizații și aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificați informațiile afișate de prestator, precum și starea aparatelor și să nu le folosiți dacă observați improvizații, deteriorări sau funcționare anevoioasă. Evitați instalațiile improvizate pentru a nu vă pune viața în pericol! Litoralul românesc dispune de parcuri de distracții autorizate, verificate și sigure pentru consumatori, iar autoritățile statului monitorizează permanent funcționarea în siguranță și conform exigențelor legale a spațiilor de acest fel,” a transmis Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC, în comunicatul citat.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro