În urmă cu doar câteva zile, Organizația Mondială a Sănătății făcea un anunț care i-a îngrijorat pe oameni. Tedros Adhanom Ghebreyesus declara faptul că medicii au descoperit două noi subvariante de Omicron. Despre aceste noi subvariante nu se știu încă prea multe. Situația nu este dificilă doar în Africa de Sud. Și China se confruntă cu cel mai focar epidemic. În doar câteva săptămâni, a crescut numărul celor care au fost testați pozitiv. Nici cei care sunt negativi la acest virus nu scapă de carantină. 

Cele două subvariante ar fi cauzat nou val din Africa de Sud

Cercetării au descoperit în urmă cu câteva luni aceste subvariante care par să cauzeze probleme pe continentul african. Medicii nu se pot pronunța cu privire cu virulența celor două noi subvariante. În urmă cu doar câteva săptămâni, autoritățile din Africa de Sud anunțau că noul val provocat de cele doua subvariante descoperite recent cauzează probleme.

„Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii cazurilor în Africa de Sud”, a spus declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres, conform AFP.

Două noi subvariante de Omicron, descoperite în Africa de Sud. Ce spun medicii despre pandemie
Pixabay

Directorul OMS a declarat că vaccinul ar trebui să ofere protecție și în privința subvariantelor descoperite în Africa de Sud. Chiar și așa, medicii sunt reținuți cu privire la acest subiect.

„Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron, însă primele date sugerează că vaccinul continuă să ofere o bună protecţie împotriva formelor severe de COVID-19 şi reduce riscul de deces, a mai spus directorul OMS.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății încurajează vaccinarea. Acesta a mai declarat faptul că aceasta este măsura cea mai sigură împotriva unul nou val de Covid-19.

„Cea mai bună modalitate de a proteja populaţia rămâne vaccinarea, precum şi măsurile sociale şi de sănătate publică care şi-au dovedit eficacitatea”, a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.