Reclamă
Reclamă

Forțele Navale Române au neutralizat două mine marine istorice găsite în Marea Neagră, în cadrul exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, care a avut loc miercuri, 12 iunie 2023. Pe durata acțiunii, circulația navelor a fost restricționată iar zona a fost securizată de navele militare participante la exercițiu.

Conform unui comunicat al Forțelor Navale Române, minele marine istorice au fost descoperite în timpul unor exerciții executate în anul 2023. Structurile participante la exercițiul organizat de Centrul de Scafandri au efectuat activități specifice pentru descoperirea și neutralizarea minelor.

Pentru eliminarea oricărui tip de pericol pentru traficul maritim, Forțele Navale Române, prin grija Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”, au emis avize de navigatori, prin care au fost indicate raioanele maritime destinate executării distrugerilor de mine și a fost restricționată circulația navelor. Totodată, pe durata desfășurării activităților de neutralizare a minelor marine istorice, navele militare participante la exercițiul „EP MCM Dive 24” au securizat raioanele maritime specificate.

Reclamă

„Activitățile de descoperire, identificare și neutralizare a minelor marine au fost executate de scafandrii militari EOD (Explosive Ordnance Disposal), în conformitate cu procedurile operaționale, și contribuie la consolidarea deprinderilor necesare în lupta cu dispozitivele explozive”, potrivit comunicatului oficial.

Operațiunea face parte dintr-un efort mai amplu de a asigura siguranța navigației în Marea Neagră, în special în contextul pericolului actual al minelor derivante din bazinul acestei mări.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro