Reclamă

Două materii ar putea scoase din programa de liceu. Cel puțin așa presupune restructurarea programei care se află pe masa de lucru a Ministerului Educației.  De asemenea și alte modificări ar putea fi incluse în perioada următoare în structura anului școlar.

Două materii pot dispărea, altele devin opționale

Noua programă școlară ar putea aduce modificări semnificative. Conform acesteia, psihologia și logica ar putea fi scoase din programul de studiu de liceu. De asemenea, filosofia ar urma să fie disciplină opțională precum și chimia sau fizică. Totodată, biologia și geografia sunt vizate.

Părinții, cadrele didactice și mulți elevi, nemulțumiți de schimbări

Modificările aduse în programa de studiu au iscat deja nemulțumiri mai ales în rândul profesorilor și al părinților. Cadrele didactice au reacționat cu o voce la unison într-o scrisoare deschisă.  Profesorii susțin că aceste schimbări ar duce la privarea adolescenților de descoperirea sinelui prin prisma unor astfel de materii. Logica și psihologia de liceu sunt materii care abordează subiectul cunoașterii de sine, dar și a celor din jur.

Deși un răspuns oficial a fost așteptat în acest sens, până la această oră, acesta nu a ajuns.  Conform structurii actuale, atăt psihologia cât și logica ocupă doar o oră de săptămână în programa școlară.

Cele două materii ar putea fi eliminate din programa liceelor cu profil real, dar și uman.

În scrisoarea deschisă transmisă Ministerului, profesorii sunt extrem de acizi. Aceștia susțin la unison că „experții” ministeriali care vor să scoată cele două materii sunt „invizibili”.

Cadrele didactice spun că cele două materii sunt cruciale pentru formarea tinerilor.

Formează structura morală a unui tânăr și a viitorului cetățean. Noi încercăm s-o traducem adolescentului de astăzi. Într-o lume controversată și cu multe provocări, până la urmă esența noastră e sufletul, și ea rămâne perenă.”, susține și Ana Negulescu, profesor de psihologie și logică.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro