Două fetiţe, în vârstă de şase şi 11 ani, au fost victime ale unui atac cu cuţitul în apropiere de școala lor din Souffelweyersheim, estul Franței. Incidentul s-a petrecut joi, agresorul fiind reținut de către autoritățile locale, conform informațiilor oferite de AFP și Reuters.

Conform declarațiilor jandarmilor, evenimentul nefericit a avut loc în două locații apropiate: în fața școlii, unde fetița cea mare a fost rănită, și într-un scuar din proximitate, unde a fost înjunghiată cea mică. Victimele au suferit răni „superficial”, dar au fost nevoite să primească îngrijiri la spitalul de urgențe pediatrice.

Agresorul a fost prins de forțele de ordine în același scuar, nu departe de locul incidentului, în jurul orei 14:15. În momentul reținerii, acesta nu mai avea asupra lui cuțitul utilizat și nu a opus rezistență. Importanța de menționat este faptul că bărbatul nu era anterior cunoscut de autorități și, potrivit declarațiilor inițiale, motivația atacului nu pare să fie legată de o eventuală radicalizare.

Ca măsură de precauție, autoritățile au decis rămânerea elevilor în incinta școlii, locul fiind înconjurat de părinți îngrijorați, echipaje de pompieri și forțele de ordine. Aceste detalii vine într-un context în care prim-ministrul francez Gabriel Attal a îndemnat, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în aceeași zi, la mai multă autoritate pentru combaterea adicției la violență în rândul tineretului francez.