Reclamă
Reclamă

Două fetițe de 5 și 7 ani au ajuns la spital după un incident grav petrecut în locuința familiei din localitatea Luncșoara, județul Bihor. Fetele se jucau în podul casei când au căzut prin tavanul de rigips, de la o înălțime de 2,5 metri.

Apelul la 112 a fost făcut joi, în jurul prânzului. „În jurul orei 13:35, un apelant al numărului unic 112 sesiza producerea unui grav eveniment în localitatea Luncșoara, comuna Aușeu, soldat cu rănirea gravă a două fetițe, care căzuseră din pod, prin tavanul de rigips, una dintre acestea, în vârstă de 7 ani, fiind în stare de inconștiență,” au transmis reprezentanții ISU Crișana.

Mai multe echipaje de salvatori, inclusiv un elicopter SMURD, au pornit imediat spre adresa indicată. „Ajunse la fața locului, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și echipajul de pompieri militari paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor două micuțe, iar ulterior, fetița în vârstă de 7 ani, aflată în stare de inconștiență, a fost transportată cu elicopterul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor, iar cea în vârstă de 5 ani, care suferise un traumatism, a fost transportată de pompierii paramedici la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea,” au mai transmis pompierii.

Reclamă

Medicii au confirmat că fetița de 7 ani a suferit un traumatism cranian și un traumatism abdominal și este internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. „Este ușor somnolentă, fiind puțin sedată, dar este conștientă,” a transmis dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD.

Fetița de 5 ani a suferit un traumatism de torace și o fractură de claviculă și este internată pe secția de Chirurgie Pediatrică a fostului Spital Municipal din Oradea. Potrivit polițiștilor, fetele se jucau în podul unui imobil aflat în renovare, iar cauza incidentului este sub investigație. „La fața locului, polițiștii au constatat că, două minore, de 5 și 7 ani, din Luncșoara, în timp ce se jucau în podul unui imobil din Luncșoara, aflat în renovare, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi căzut prin podeaua de la podul imobilului, de la o înălțime de aproximativ 2,5 metri,” a declarat agent șef Alin Laza, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.

Un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă a fost deschis în acest caz.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro