Pielea, considerată cel mai mare organ al nostru, ne oferă numeroase detalii despre starea noastră fizică, dar și emoțională. Studii recente au descoperit că anumite boli pot avea și particularități ce pot fi văzute la nivelul acesteia.

Problemele sistemului vascular reflectate în culoarea pielii

De multe ori, persoanele care au probleme cu circulația sângelui tind să aibă o piele sensibilă care se înroșește la nivelul feței foarte des. Dacă descoperi că acest lucru ți se întâmplă frecvent, fără un factor anume, cum ar fi schimbările de temperatură este indicat să ajungi la medicul specialist. Cardiologul sau chiar neurologul va depista imediat dacă există motive de îngrijorare în ceea ce te privește.

Nuanța de galben verzui a pielii, indică probleme de sănătate la nivelul ficatului sau a splinei

Bolile de ficat, extrem de periculoase, mai ales din cauza faptului că de cele mai multe ori nu vin cu dureri ci avansează foarte rapid, pot fi detectate și prin culoarea pielii. Aceasta se poate schimba în nuanțe de galben în cazul problemelor de ficat și verzui în cazul splinei bolnave. De asemenea, atunci când celulele ficatului se îmbolnăvesc, pot apărea la nivelul mâinilor, pe piele, pete maronii.

Depresia

Această boală a secolului se manifestă la nivel emoțional, dar lasă urme adânci și pe chip. Atunci când ne confruntăm cu această afecțiune, la nivelul feței poate apărea acneea. De altfel ridurile mici și fine, în timpul depresiei se pot adânci.Coșurile în zona bărbiei sunt un factor important în determinarea bolilor apărute la nivelul sistemului digestiv.

Diabetul și mâinile îmbătrânite înainte de termen

Dacă observi o schimbare la nivelul pielii mâinilor, mai exact o rapidă îmbătrânire a acesteia, trebuie să îți faci cât mai rapid analizele care îți indică indicele glicemic. Diabetul poate veni și pe fondul stresului continuu și nu doar din cauza alimentației.