Reclamă
Reclamă

Sezonul rece aduce cu sine răceli și gripă, iar mulți oameni se bazează pe medicamente pentru a face față acestor afecțiuni. Cu toate acestea, există unele medicamente care pot cauza mari probleme șoferilor care le iau, deoarece pot rezulta pozitive la opioide în teste de droguri.

Descompunerea medicamentelor în ficat

Toate medicamentele se descompun în ficat, iar unele dintre cele utilizate pentru tratarea răcelii pot conține opioide. Aceasta înseamnă că, în timp ce luptați împotriva simptomelor neplăcute, există posibilitatea ca aceste medicamente să rezulte pozitive la testele de droguri.

Medicii avertizează că opioidele conținute în aceste medicamente pot fi detectate în sistemul organismului la trei zile după administrare.

Problema cu picăturile nazale și amfetaminele

De asemenea, este important să se menționeze că picăturile nazale cu efedrină pot rezulta pozitive la amfetamine în teste de droguri. Acest lucru este deosebit de preocupant pentru șoferii care utilizează aceste picături pentru a-și deschide căile nazale congestionează.

Reclamă

Este necesară o atenție deosebită atunci când se utilizează acest tip de medicament, deoarece poate avea consecințe serioase în cazul unui test de droguri.

Alertă sanitară! Medicamente folosite împotriva diabetului și pentru slăbit, falsificate. Specialiștii atrag atenția

Consecințele pozitivării la teste de droguri pentru șoferi

Este important ca șoferii să înțeleagă consecințele rezultatelor pozitive la teste de droguri. Dacă un șofer este oprit și testat pozitiv la opioide sau amfetamine, acest lucru poate duce la consecințe grave.

Testele de droguri efectuate de poliție în trafic sunt considerate rezultate valide și pot fi utilizate în instanță. Aceasta înseamnă că, în cazul rezultatelor pozitive la opioide sau amfetamine, șoferul poate să-și piardă permisul de conducere și să fie implicat într-un dosar penal.

Pericolul dependenței de medicamente și impactul asupra tinerilor

Pe lângă riscurile pentru șoferi, există și o preocupare crescută în ceea ce privește dependența de medicamente și impactul acesteia asupra tinerilor. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la acest fenomen și subliniază că 18% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți. Acest lucru evidențiază importanța educației pentru sănătate și a informării corecte cu privire la riscurile și consecințele consumului de medicamente, conform Antena 3.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro