Reclamă
Reclamă

Polițiștii din Maramureș au deschis un dosar penal după ce o fetiță de 2 ani, adusă la spital cu urme de violență, a decedat. Mama copilei a adus-o în stare gravă la Spitalul Județean Baia Mare, iar medicii au anunțat imediat poliția.

„La data de 4 iulie a.c., reprezentanții unei unități spitalicești din Baia Mare au sesizat Poliția Municipiului Baia Mare în legătură cu faptul că o minoră, de 2 ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, prezenta leziuni fizice. Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că leziunile s-ar fi putut produce prin violență”, a transmis, vineri, IPJ Maramureș, citată de News.ro.

Polițiștii au identificat-o pe mama fetiței, o tânără de 23 de ani din comuna Apa, județul Satu Mare, care locuiește fără forme legale în Baia Mare. „În cursul nopții, minora a decedat. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. În cauză, a fost întocmit dosar penal și, sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, lovire sau alte violențe și ucidere din culpă”, a mai transmis Poliția.

Reclamă

Potrivit www.presasm.ro, pacienta a ajuns în UPU Pediatrie la Spitalul Județean Baia Mare, în stare gravă. „Fetița prezenta multiple echimoze la nivelul corpului (…) În sala de operații s-a constatat o patologie abdominală gravă, respectiv un abdomen acut chirurgical cauzat de o peritonită care a apărut în urma unei rupturi de intestin. Din păcate, pacienta în cursul intervenției chirurgicale a avut două stopuri cardio respiratorii, al doilea neresuscitabil”, a declarat, pentru www.presasm.ro, dr. Lucian Bogdan, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro