Reclamă
Reclamă

Polițiștii din Gorj au deschis, joi, un dosar de cercetare penală după ce subiectele probei de matematică a Evaluării Naționale au apărut în spațiul public. Primele date arată că acestea au fost transmise de la un Centru de Evaluare din municipiul Târgu Jiu.

„Astăzi, 27 iunie 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o unitate școlară, din Târgu Jiu, ar fi avut loc un incident, pe timpul desfășurării probei scrise la matematică, din cadrul Evaluării Naționale. Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în spațiul public, ar fi apărut subiectele de la matematică, iar acestea ar fi fost transmise de la un Centru de Evaluare din municipiul Târgu Jiu”, a transmis, joi seară, IPJ Gorj.

Sursa citată a precizat că polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Reclamă

Peste 7.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși la Evaluarea Națională au absentat, joi, la proba la matematică, a anunțat Ministerul Educației.

Vineri va avea loc ultima probă, cea la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro