Fostul președinte american Donald Trump este din nou în cursa pentru Casa Albă pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024.

Donald Trump și-a oficializat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA din 2024. Fostul șef de stat, în vârstă de 76 de ani, a făcut această declarație marți, la reședința sa din Mar-a-Lago, în Florida.
„Îmi anunț candidatura la alegerile prezidențiale.” a declarat Donald Trump

Promisiunile lui Donald Trump

Pentru Donald Trump, succesorul său „întruchipează eșecurile stângii și corupția de la Washington”. La câteva zile după rezultatele finale ale alegerilor de la jumătatea mandatului, în care democrații au învins toate pronosticurile, Donald Trump a apreciat că Joe Biden a „distrus” economia țării „în doi ani”. El a promis apoi că, în cazul unei victorii republicane, Statele Unite vor putea reconstrui „cea mai bună economie din toate timpurile”.

Sursa: Social media

De asemenea, miliardarul l-a acuzat pe actualul președinte că a condus Statele Unite „în pragul războiului nuclear”, cu referire la conflictul din Ucraina și la sprijinul acordat de Washington. Pe plan intern, Donald Trump a afirmat, tot în timpul discursului său din mijlocul sălii de recepție a conacului său, că insecuritatea face ravagii: „Străzile pavate cu sânge ale orașelor noastre, cândva mari, sunt cloaca crimelor violente”.

El a sugerat că acest lucru este legat de imigrație, unde „milioane” de imigranți ilegali trec granița cu Mexicul. Omul care a construit un zid la granița cu Mexicul a declarat că intenționează să „securizeze granițele Americii”.

Donald Trump candidează pentru a treia oară la președinție. Ales în noiembrie 2016, miliardarul nu a reușit să fie reales în 2020 în fața lui Joe Biden, dar nu și-a recunoscut niciodată înfrângerea. De asemenea, președintele democrat este așteptat să își prezinte candidatura pentru un al doilea mandat. În urmă cu o săptămână, în timpul unei conferințe de presă, el și-a anunțat „intenția” de a candida din nou, fără să o anunțe oficial.

În urmă cu o săptămână, în cadrul unei conferințe de presă, el și-a anunțat „intenția” de a candida din nou.  Joe Biden a reacționat și la candidatura lui Donald Trump. Este de părere că predecesorul său a „dezamăgit America” , a scris el într-un tweet publicat din Bali.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.