Deși i s-a reactivat contul, Donald Trump nu dă semne ca ar vrea să revină pe Twitter.

După aproape doi ani, contul de Twitter al fostului președinte american Donald Trump a fost deschis în urma rezultatelor unui sondaj realizat de CEO-ul Elon Musk. Cu toate acestea, Trump l-a desființat pe Elon Musk pentru că i-a restabilit contul, spunând că nu vede niciun motiv pentru revenirea sa pe Twitter.

Contul de Twitter al lui Trump (@realDonaldTrump) este acum accesibil pe Twitter, la câteva zile după ce acesta a anunțat că va candida din nou la președinție în 2024

Cu toate acestea, Trump a declarat:

Sursa: Social media

„Nu văd niciun motiv pentru asta (revenirea pe Twitter)”. Fostul președinte al SUA a spus că va continua cu propria sa platformă numită Truth Social, dezvoltată de grupul său Trump Media & Technology Group (TMTG), care se descurcă „fenomenal de bine”.

După ce a preluat conducerea Twitter, Elon Musk a anunțat că va forma un Consiliu de moderare a conținutului și că, până când acest lucru se va întâmpla, niciun cont interzis anterior nu va fi restabilit. Cu toate acestea, în cazul contului de Twitter al lui Trump, Musk a lansat un sondaj în care îi întreba pe utilizatorii Twitter dacă contul fostului președinte al SUA ar trebui sau nu să fie redeschis.

Pe baza sondajului, CEO-ul Twitter a anunțat duminică că lui Trump i s-a permis să reintre pe platforma de microblogging.

Musk a scris pe Twitter: „Oamenii au decis. Contul lui Trump va fi reactivat”.

Între timp, Sarah Rosen, șefa parteneriatelor de conținut din SUA de la Twitter, a anunțat că demisionează după ce Musk a restabilit contul de Twitter al lui Trump.

Potrivit rețelei de socializare Twitter, Donald Trump a publicat, după evenimentele care au avut loc la Capitolele americane la 6 ianuarie 2021, două mesaje care incită la violență. Compania din California a suspendat definitiv contul lui @realDonaldTrump la acea vreme.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.