Reclamă
Reclamă

Donald Trump a susținut două discursuri în Philadelphia sâmbătă, cerându-le susținătorilor creștini să meargă la vot pentru el și adresându-se alegătorilor de culoare. Trump a promis că va repara orașul „devastat de vărsare de sânge”, chiar dacă datele arată o scădere a criminalității, și a calificat datele FBI drept false, acuzându-l pe Joe Biden de minciună.

La Universitatea Temple din Philadelphia, în fața a câteva mii de oameni, Trump a promis că va acorda poliției „imunitate” pentru a-și face treaba și va „supraveghea” resursele federale ale orașelor care luptă împotriva violenței. El a respins statisticile FBI care arată o scădere continuă a criminalității în primele trei luni ale anului 2024. „Sub strâmbul Joe Biden, orașul iubirii frățești este devastat de vărsări de sânge și crimă,” a spus Trump în fața unui public mai divers decât în mod obișnuit.

Trump a promis să aducă „legea, ordinea și siguranța” înapoi pe străzi și a repetat că granițele deschise ale lui Biden au fost un dezastru pentru afro-americani și hispano-americani. „Granița deschisă a lui Joe Biden a fost, de asemenea, un dezastru pentru marile noastre populații afro-americane și hispano-americane,” a declarat el.

Reclamă

Philadelphia, un oraș unde peste jumătate din populație este formată din oameni de culoare și hispanici, a fost descrisă de Trump ca fiind „unul dintre cele mai flagrante locuri de oriunde” în ceea ce privește fraudarea alegerilor din 2020. El a spus că „nu vom lăsa să se mai întâmple asta din nou,” insistând pe ideea că poate reduce marja în zonă, esențială pentru câștigarea Pennsylvania, un stat cheie în alegeri.

Trump și Biden se vor confrunta joi în prima dezbatere prezidențială a cursei din 2024, la Atlanta. Într-o oprire la un magazin alimentar din Philadelphia, Trump a menționat că știe pe cine va alege drept vicepreședinte și că acea persoană va participa la dezbatere.

La un eveniment anterior organizat de „Faith and Freedom Coalition” la Washington, Trump a îndemnat susținătorii creștini să meargă la vot pentru el pentru ultima dată. „Creștinii merg la biserică, dar nu votează atât de mult. Știi puterea pe care o ai dacă ai vota?” a spus el.

Trump a abordat și problema avortului, subiect important pentru creștini, declarând că restricțiile asupra acestei proceduri ar trebui decise de alegători, de la stat la stat. Această poziție contrazice viziunea majorității creștinilor conservatori. El a reiterat că republicanii riscă înfrângerea electorală dacă adoptă o linie prea dură privind drepturile la avort. „La fel ca Ronald Reagan, cred în excepții pentru viața mamei – viol și incest,” a spus Trump. „Trebuie să gândești cu inima. De asemenea, trebuie să-ți amintești că trebuie să fii ales.”

Comentariile despre avort au primit o reacție călduță din partea audienței, unii dintre susținători strigând „Fără bebeluși morți!” Trump a atras aplauze cu propuneri precum desființarea Departamentului Educației, o măsură favorizată de mulți conservatori creștini.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro