Reclamă
Reclamă

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, face apel la Israel să finalizeze rapid conflictul din Fâşia Gaza, subliniind necesitatea revenirii la normalitate și la pace. În timpul unei emisiuni radio, Trump a criticat maniera în care Israelul gestionează războiul de imagine, comentând despre efectul negativ al imaginilor publicate de armata israeliană pe internet.

Trump a exprimat confuzie și dezaprobare față de decizia Israelului de a difuza imagini cu distrugeri, considerând că această abordare afectează negativ percepția publică și sugerează că Israelul „pierde războiul de PR la greu”. De asemenea, fostul președinte a criticat dur politica președintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu, folosind termeni precum „idiot” și „cel mai tâmp președinte” pentru a-l descrie.

Războiul din Gaza, declanșat în urma unui masacru comis de militanți ai grupării palestiniene Hamas, a avut un număr devastator de morți, atât din rândul civililor cât și al combatanților, ducând la critici internaționale considerabile adresate Israelului. Trump nu a oferit detalii despre cum ar gestiona conflictul în cazul unei victorii în alegerile prezidențiale, dar insistă asupra necesității de încheiere rapidă a ostilităților.

În concluzie, declarațiile lui Donald Trump reflectă îngrijorarea față de gestionarea imaginii de către Israel în conflictul cu Fâșia Gaza și subliniază o abordare critică asupra politicii externe a administrației Biden. Fostul președinte american și-a exprimat dorința de reîntoarcere la starea de pace, deși nu a precizat planuri concrete pentru rezolvarea situației complexe din Orientul Mijlociu.

Reclamă

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro