Reclamă
Reclamă

Fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, l-a felicitat pe Nigel Farage, figura emblematică a Brexitului şi a dreptei radicale, pentru intrarea sa în Parlamentul britanic, la cea de-a opta încercare, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Felicitări lui Nigel Farage pentru marea sa VICTORIE. Nigel este un om care îşi iubeşte cu adevărat ţara!”, a scris miliardarul republican pe platforma sa Truth Social, în noaptea de joi spre vineri.

Farage, liderul partidului antisistem Reform UK, se declară mândru că este prieten cu Donald Trump. În vârstă de 60 de ani, fostul europarlamentar este una dintre cele mai controversate personalităţi politice din Regatul Unit.

Reclamă

A opta încercare a fost încununată de succes pentru liderul Reform UK, care încercase de şapte ori să fie ales deputat, fără succes însă. El şi-a anunţat candidatura abia la începutul lunii iunie, când nimeni nu se mai aştepta că va mai participa la aceste alegeri legislative.

Nigel Farage, care pledează pentru o „revoltă politică”, vizează alegerile din 2029 şi, până atunci, doreşte ca „mişcarea” să reprezinte principala opoziţie pentru guvernul laburist condus de Keir Starmer.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro