Reclamă
Reclamă

Donald Trump, fostul președinte al SUA, care candidează din nou pentru funcția de la Casa Albă, a exprimat critici puternice față de ajutorul american acordat Ucrainei în cadrul unui miting de campanie la Detroit, pe 15 iunie. El îl descrie pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai bun vânzător” și spune că va rezolva problema ajutorului acordat de SUA Ucrainei dacă va fi reales președinte.

Vorbind la evenimentul Turning Point USA, Trump a susținut că el va rezolva problema ajutorului acordat de SUA Ucrainei chiar înainte de a merge la Casa Albă ca președinte, informează The Kyiv Independent.

Trump l-a descris pe președintele Volodimir Zelenski drept „cel mai bun vânzător” pentru asigurarea unui sprijin financiar substanțial din partea SUA. „Cred că Zelenski este poate cel mai mare vânzător dintre oricare politician care a trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump.

Reclamă

„Iată frumusețea. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari și ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată”, a susținut Trump. „Voi stabili asta înainte de a ajunge la Casa Albă ca președinte ales”.

Declarația lui Trump cu privire la ajutorul acordat de SUA Ucrainei nu a fost foarte exactă, deoarece un proiect de lege de ajutor extern care conținea aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost semnat de președintele american Joe Biden la sfârșitul lunii aprilie.

Trump a declarat anterior că va opri ajutorul pentru Ucraina dacă ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 din SUA. Trump a susținut, de asemenea, că Rusia nu și-ar fi lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în 2022 dacă ar fi câștigat al doilea mandat.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro