Punerea sub acuzare a lui Donald Trump marchează un moment istoric în Statele Unite.

Fostul președinte este acuzat că a făcut mai multe plăți în afara legii în timpul campaniei din 2016. Pe acest fond, politicianul ar putea fi inclusiv arestat. Donald Trump și-a prevestit însă parcursul legat de acest context. În urmă cu puțin timp el a avut prima reacție legată de ceea ce i se întâmplă.

Donald Trump urmează să fie arestat?

În urmă cu aproape două săptămâni, Donald Trump anunța ca se va declanșa o campanie de denigrare a lui, presărată inclusiv cu acuzații grave și o posibilă arestare. Spusele fostului președinte al Statelor Unite ale Americii pare că de adeveresc acum. Avocatul politicianului a primit informația despre hotărârea luată de o instanță judiciară din New York, Manhattan.

Astfel, Donald Trump este acuzat că a dat informații false cu privire la o serie de plăți pe care le-a efectuat în campania din 2016. Acestea nu ar fi fost legale, iar tranzacțiile mergeau spre o actriță de filme xxx. Femeia a susținut la un moment dat inclusiv că a avut o relație cu politicianul.

Plata în cauză are la bază suma de 130.000 de dolari care au ajuns la actrița  Stormy Daniels.

Reacția fostului președinte al SUA după aflarea veștii

Donald Trump nu a stat deloc deoparte după ce a aflat că este pasibil de arest. Politicianul își proclamă nevinovăția și denunță hotărârea punerii sub acuzare.

El a precizat că democrații au reușit să bifeze în acest sens o premieră istorică pentru Statele Unite.


Au făcut ce era de neconceput, au acuzat o persoană complet nevinovată, într-un act flagrant de ingerinţă electorală„, a precizat Trump în cadrul unui comunicat de presă.

În cadrul comunicatului în care ia poziție vizavi de această decizie, Donald Trump susține că un astfel de act se va întoarce împotriva lui Joe Biden.