Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR), a declarat luni că România are nevoie de un președinte de dreapta și că acesta este obiectivul principal. În cadrul unei conferințe de presă, Fritz a subliniat că nu are intenția de a candida la nicio funcție de stat în acest an, însă își va asuma candidatura pentru președinția USR, după demisia lui Cătălin Drulă.

„De astăzi miza cea mai mare este ca, în septembrie, această țară să aleagă un președinte de dreapta. Nu există o miză mai mare. Mă doare să văd că propriul meu partid, USR, a luat un scor care nu se ridică la ambițiile noastre, la potențialul pe care îl are USR și Alianța Dreapta Unită. De aceea, cred că decizia președintelui Drulă de a convoca un congres pentru a alege un nou lider este o decizie asumată și corectă. Îl felicit pentru o muncă dificilă pe care a dus-o împotriva sistemului în ultimele luni și sunt sigur că vom găsi formula pentru a merge înainte”, a spus Dominic Fritz, citat de News.ro.

Edilul Timișoarei a subliniat că nu va candida la nicio funcție în stat în acest an. „Eu nu voi candida la nicio funcție în stat în acest an, dar nici nu pot să stau pasibil într-o situație foarte dificilă pentru USR, un partid în care cred și de care România are nevoie și de asta sunt profund convins”, a adăugat Fritz.