Reclamă
Reclamă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a transmis colegilor din Uniunea Salvați România (USR) că dorește separarea funcției de președinte al partidului de cea de candidat la alegerile prezidențiale din toamnă. Surse Digi24 din USR confirmă intenția acestuia de a opta pentru șefia partidului, în timp ce Elena Lasconi ar putea fi candidatul USR pentru Cotroceni.

Azi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la șefia USR. În acest context, Fritz a comunicat pe grupul de WhatsApp al partidului că separarea acestor funcții este esențială pentru a nu fi obligat să candideze automat la prezidențiale, dacă va deveni președintele USR.

„Știu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar am o profundă încredere în maturitatea noastră colectivă de a reseta partidul și jocul politic. Avem o responsabilitate uriașă pe umerii noștri să dăm românilor o alternativă reformatoare în toamnă. Cel mai important este acum să găsim o cale înainte fără să ne consumăm energiile în interminabile lupte de putere”, a scris Fritz colegilor săi.

Reclamă

Fritz și-a exprimat intenția de a unifica forțele partidului, după ce USR a înregistrat un scor slab la alegerile locale și europarlamentare. „De aceea sunt în legătură cu mulți dintre voi, m-am consultat cu toți primarii de municipiu. M-am văzut cu Lucian Stanciu-Viziteu și am vizitat-o azi pe Elena la Câmpulung. O respect enorm pentru rezultat și energia pe care o pune în mandatul de primar și în acțiunea politică. Fac tot posibilul să găsim o soluție de leadership care să unească toate forțele”, a adăugat primarul Timișoarei.

El a subliniat necesitatea separării funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție: „Viziunea mea pentru următoarea perioadă este să muncim pentru alegerile ce vin și, în același timp, să începem o reunificare și o reconstrucție a partidului, proces care să ne facă până în decembrie mai puternici. Pentru ca ambele să se desfășoare simultan este necesară, în opinia mea, o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție.”

A doua zi după alegeri, Cătălin Drulă a demisionat din funcția de președinte al USR, sugerându-l pe Dominic Fritz drept succesor. Dominic Fritz a reiterat că „nu crede că trebuie să fie neapărat amestecate” cele două funcții și că nu va candida la prezidențiale, având în vedere că timișorenii i-au acordat încrederea pentru un nou mandat de primar.

Fritz a mai menționat că tandemul Dominic Fritz președinte USR și Elena Lasconi candidat prezidențial USR este una dintre variantele discutate în cadrul partidului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro