Reclamă
Reclamă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat joi că marea discuție în partid este dacă candidatul la președinția USR trebuie să își asume și o candidatură la prezidențiale. Fritz a menționat că nu crede că cele două poziții trebuie să fie neapărat combinate.

„Eu nu voi fi disponibil pentru a candida la prezidențiale”, a afirmat Fritz, subliniind că timișorenii i-au dat votul de încredere pentru un nou mandat. Cu toate acestea, Fritz a spus că este una dintre variantele posibile tandemul Dominic Fritz – președinte USR și Elena Lasconi – candidat USR la prezidențiale.

„E într-adevăr o situație dificilă în care ne aflăm, ca partid, și cei care au câștigat majorități și au arătat că pot să câștige au o responsabilitate aparte. Trebuie să ne resetăm pentru a câștiga încrederea mai multor votanți. Eu am un anumit simț al datoriei către partid să mă implic. În ce formă, vom vedea în aceste zile”, a declarat Fritz în cadrul emisiunii România Politică de la Prima News, citat de News.ro.

Reclamă

Fritz a specificat că este în discuții cu mulți colegi și că nu se ferește de o candidatură la președinția partidului. „Sunt mulți colegi care îmi cer să candidez. Marea discuție este dacă candidatul la președinția partidului trebuie să își asume și o candidatură pentru prezidențiale. Eu nu cred că cele două trebuie să fie neapărat amestecate”, a precizat primarul Timișoarei.

Referindu-se la posibilitatea unui tandem cu Elena Lasconi, Fritz a afirmat: „Elena Lasconi este o colegă foarte apreciată, nu doar în USR, ci și în rândurile electoratului”.

Fritz a confirmat că a avut discuții cu Elena Lasconi și că „această posibilitate de tandem este pe masă”. El a mai subliniat că termenul pentru înscrierea candidaturilor se încheie duminică.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro