Reclamă
Reclamă

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a informat colegii de partid că nu va candida la președinția USR, deoarece propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale de președinția partidului „nu pare să aibă suficientă tracțiune momentan”. Fritz a declarat: „Nu doresc să dezbin și mai mult partidul și voi participa la reconstrucția acestuia, urmând a susține președintele ales”.

El a subliniat că USR nu are nevoie de „epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare”. „Obiectivul meu în ultimele zile a fost să construim o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este și mai multă dezbinare (…) Trebuie să iau însă la cunoștință că propunerea mea de a separa candidatura la prezidențiale și președinția partidului nu pare să aibă suficientă tracțiune momentan în interiorul partidului și nu este împărtășită nici de Lucian, nici de Elena. Să merg înainte cu ea ar risca să ne dezbine într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare”, le-a transmis Dominic Fritz colegilor de partid.

Acesta a afirmat clar: „Nu voi candida. Vă asigur că a fost o decizie extrem de dificilă pe care am luat-o cu multă responsabilitate. Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucție”.

Reclamă

Dominic Fritz și-a exprimat intenția de a susține noua conducere a formațiunii politice: „Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim. Recunosc că m-au îngrijorat unele intervenții războinice din ultimele zile. Trebuie să analizăm rezultatele cu mult curaj, fără teamă de a fi incomod, și să tragem consecințele personale și structurale. Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcție și ne-a oferit șansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereți sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noștri”.

Fritz a insistat asupra necesității unei mai bune comunicări, bazate pe nevoile reale ale oamenilor, împuternicirea filialelor locale performante și deschiderea partidului către forțele reformatoare din țară: „USR trebuie să devină din nou un magnet pentru idei și oameni de calitate. Mă voi pune în slujba acestor idei cu o candidatură la Biroul Național împreună cu o echipă din toată țară. Prieteni, știu că e agitație multă în aceste zile. Unii adversari politici deja au început să facă planuri pentru o Românie fără noi. Se înșală. USR va ieși întărit din această criză. Vom câștiga din nou”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro