Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR), a declarat luni seară la Digi24 că nu va candida "la nicio funcție în stat în acest an" deoarece are un mandat de patru ani pentru care "va face totul". El a subliniat că demisia lui Cătălin Drulă este "un gest rar în politică, de asumare" și că rezultatele recente pentru USR sunt "dureroase".

Fritz a reiterat: "Am explicat că nu voi candida la nicio funcție în stat în acest an, tocmai am fost reales primarul Timișoarei, asta e pasiunea mea, promisiunea mea pentru timișoreni, voi face totul ca să duc acest mandat 4 ani".

În ciuda faptului că nu urmărește o altă funcție, Fritz a recunoscut necesitatea unei noi energii în partid. "Îl respect enorm pe Cătălin Drulă pentru un gest pe care l-a făcut, foarte rar în politică asumat, răspunderea politică pentru acest rezultat. A făcut un pas în spate. Fără să fi fost asta un plan al meu, îmi asum o candidatură pentru a prelua președinția partidului. E nevoie de un proiect de coagulare.", a declarat Fritz.

Cătălin Drulă nu și-a dat demisia imediat, ci a anunțat că va convoca alegeri pentru noul președinte al USR. Fritz a subliniat că asumarea răspunderii politice de către Drulă implică o coresponsabilitate pentru rezultatele considerate dureroase.

Fritz a mai adăugat: "Toți trebuie să ne întrebăm de ce nu am ajuns cu mesajele noastre la alegători. Strategia PSD – PNL de comasare a alegerilor a degenerat votul politic și a funcționat. Nu putem permite ca PSD să preia toată puterea în stat".