Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 cu același nume, a murit, la vârsta de 79 de ani. Tristul anunț a fost făcut de reprezentații Willams, pe Twitter. 

Echipa înfiinţată de Frank Williams, care a murit duminică, în anii 1970 a câştigat 16 titluri mondiale de Formula 1 între 1980 şi 1997, nouă la constructori şi şapte la piloţi.

„Este o tristețe imensă. Putem confirma moartea lui Sir Frank Williams, fondatorul și fostul Principal al echipei. Avea 79 de ani. A fost internat în spital vineri, iar astăzi ne-a părăsit, împăcat, cu familia alături. Astăzi plătim tribut pentru tot ce ne-a făcut. Ne va lipsi!”, a fost mesajul acestora.

A murit Frank Willams, fondator echipei de Formula 1 cu același nume. Era tatăl a trei copii

În cei treizeci de ani de activitate, printre piloţii care au concurat pentru această echipă au fost Alain Prost şi Nigel Mansell.

Frank Williams, fondatorul echipei cu același nume, care a murit duminică, era tetraplegic în urma unui accident de maşină produs în martie 1986 şi a petrecut ultimele decenii de viaţă într-un scaun rulat, scrie agerpres, citat de digisport.

Primele monoposturi au concurat, sub numele lui Frank Williams, au concurat în Formula 1 în 1975. Prima victorie a fost obţinută la Silverstone în 1979, iar primul titlu mondial a fost cucerit anul următor de australianul Alan Jones.

Tatăl a trei copii, acest pasionat de tehnologie şi de strategie a cedat conducerea echipei fiicei sale Claire în 2013. Ulterior, în 2020, ea a vândut echipa din cauza problemelor financiare.

Doliu uriaș în sport. A murit Frank Willams, fondator echipei de Formula 1 cu același nume
Instagram

Frank Williams a murit: „Lumea Formulei a pierdut un uriaș”

Preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat, imediat după ce a auzit că Frank Williams a murit că Formula 1 a pierdut „un uriaş”

„A depăşit cele mai grele provocări ale vieţii şi s-a bătut în fiecare zi ca să câştige pe pistă şi în afara ei. Noi am pierdut un membru foarte iubit şi respectat al familiei F1″, a reacţionat el.

Williams a avut mai multe probleme de sănătate în perioada recentă. În 2016 a fost internat din cauza unei pneumonii. În decembrie 2020 a petrecut, din nou, câteva săptămâni în spital.