Vestea trecerii la cele veșnice a artistului a produs un șoc în lumea artiștilor din sfera folclorului

Unul dintre cei mai reputați artiști ai muzicii populare românești s-a stins din viață. Tiberiu Ceia, un iubitor înfocat al tradiției noastre a trecut la cele veșnice la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către colegii din cadrul TVR 1, alături de care prezenta de ani buni o emisiune. Lumea artiștilor este în doliu, iar mediul online a fost invadat de mesaje emoționante legate de plecarea din această lume a interpretului.

Tiberiu Ceia a murit la 82 de ani

Tiberiu Ceia s-a stins aseară din cauza unor probleme de sănătate pe care le-a avut. Vestea legată de decesul interpretului a fost dată de echipa TVR1 Timișoara alături de care artistul a realizat un proiect care a durat ani buni.

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți.

Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor.”, a fost anunțul publicat de TVR Timisoara.

De altfel, colegii de breaslă din lumea muzicii populare au postat în mediul online mesaje emoționante legat de plecarea în veșnicie a interpretului.

„Nu-mi vine să cred că tu ,prieten drag ,coleg minunat ,ne-ai părăsit și ai plecat la Dumnezeu  pe care  îl iubeai ! În loc  să-ți zic o seară  liniștită, îți spun printre lacrimi  drum lin printre stele și-ți zic  adio , Dumnezeu  să te odihnească  în împărăția lui !  Te plângem noi prietenii și colegii tăi , te plânge Banatul ,te plânge țară! Vecina de la fereastră , cernită, multe lacrimi varsă ! ” , a scris maestrul Gheorghe Roșoga pe Facebook.

„Tiberiu Ceia … a plecat … acasă … a ajuns la EL 🕊️este împreună cu Mariana Drăghicescu, Gelu Stan … și mulți alți artiști…

Fie în veci binecuvânată amintirea lui!

Somn în pace!”, a fost mesajul postat de artistul Ciprian Pop pe rețelele de socializare.

De asemenea, interpreta Sofia Vicoveanca deplânge trecerea la cele veșnice a fostului coleg de breaslă.

„Îmi plânge sufletul după OMUL , colegul drag  Tiberiu  CEIA…TIBI  – Domnul să-ți primească sufletul  în Sf.  Lui  Lumină.

Sincere condoleanțe familiei și nouă  , celor care l-am cunoscut  ! Veșnică pomenire  !”

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.