Andrei Bălan s-a stins din viață la doar 47 de ani.

Vestea morții lui Andrei Bălan a picat ca un trăznet asupra presei din România. Jurnalistul s-a stins sâmbătă din viață, după ce a luptat săptămâni la rând cu o boală neiertătoare. 

Presa din România a suferit o pierdere uriașă. Unul dintre veteranii jurnalismului a decedat ieri, la vârsta de 47 de ani. Andrei Bălan era cunoscut datorită carierei sale în presa de natură sportivă și nu numai. Juranalistul și-a dedicat mai bine de 25 de ani din viață acestui domeniu pe care îl practica cu pasiune.

Anul acesta, Andrei Bălan urma să împlinească 48 de ani. Jurnalistul avea în față o carieră fulminantă, dar și multe de demonstrat. Apropiații își vor putea lua „la revedere!” de la Andrei luni, când corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41. Înmormântarea marelui jurnalist va acea loc în cursul zilei de marţi.

Andrei Bălan era fanul FC Universitatea Craiova

Andrei Bălan a fost pasionat de lumea sportului și a decis să își manifeste această pasiune sub forma jurnalismului. Acesta a activat la cele mai importante publicații sportive, la unele dintre ele ajungând chiar Director General. „Sportul Românesc”, „Gazeta Sporturilor”, „Prosport” şi „Libertatea” sunt doar câteva dintre publicațiile pentru care Andrei Bălan a lucrat în ultimii ani.

În prezent, Andrei lucra pentru fanatik.ro, iar vestea trecerii lui în neființă i-a întristat pe toți colegii lui. Cei care i-au urmărit îndeaproape activitatea, susțin că aceasta și-a prevestit moartea. În ultima perioadă, jurnalistul a postat mesaje profunde, dar și o poezie scrisă de Radu Gyr.

„Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost cînd am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc în nori,
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pirdutul cântec pe viori.

Ne vom întoarce într-o zi,
Şi cei de azi, cu paşii grei,
Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
Cum vom pătrunde-ncet în ei. (…)

 

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.