Doliu în lumea muzicii populare din România. S-a stins din viață Ștefan Petreuș

Cunoscutul interpret de muzică populară românească Ștefan Petreuș s-a stins din viață. La vârsta de 82 de ani, artistul a plecat într-o altă lume. Anunțul care a îndoliat România a fost făcut de către prezentatoarea de televiziune Iuliana Tudor.

Este zi de doliu pentru industria de muzică populară. Ștefan Petreuș era cel de-al doilea interpret al formației „Frații Petreuș”.

Iuliana Tudor: „Cântă lângă îngeri”

Prezentatoarea TV Iuliana Tudor a făcut durerosul anunț chiar pe pagina ei e Facebook.

„S-a stins din viață Ștefan Petreuș! De-acum Frații Petreuș sunt împreună și cântă lângă îngeri! Rămas bun!”,a scris prezentatoarea, pe pagina ei de Facebook.

arhivă presă

Frații Petreuș, o amintire vie

Ștefan și Ion Petreuș au fost au fost dintre cei patru frați ai familiei. Ei doi s-au remarcat în muzica populară și au făcut istorie.

În urmă cu mai mulți ani, Ion Petreuș s-a stins din viață. Fratele său, Ștefan a dus mai departe formația.

„Noi aparţinem acestui popor, iar după dispariţia fratelui meu, solicitările nu au încetat să apară. Atunci am decis că trebuie să reprezint folclorul maramureşean în continuare prin ceea ce ştiam eu să fac. Viaţa îţi oferă şi necazuri, şi bucurii, dar Bunul Dumnezeu m-a ajutat să duc mai departe cântecele Maramureşului şi ale Fraţilor Petreuş alături de fiul meu Andrei.

arhivă presă

În lunga perioadă în care eu şi fratele meu Ion eram plecaţi în turnee, copiii noştri şi familiile ne-au fost alături şi s-au bucurat de realizările noastre. Fiii noştri au moştenit talentul şi dragostea pentru muzică, iar acum sunt fericit că băiatul meu este lângă mine pe scenă şi că împreună continuăm tradiţia familiei noastre.

Am realizat deja o mulţime de spectacole şi turnee în ţară şi în străinătate”, povestea regretatul artist Ștefan Petreuș, în urmă cu ceva timp, potrivit vorbadinfolclor.webs.com.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!