Muzica populară românească este din nou în doliu. Tita Bărbulescu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale folclorului din Muntenia a decedat.

Lumea muzicii populare a suferit încă o pierdere dureroasă. Una din îndrăgitele interprete ale României a murit în urmă cu puțin timp. Artista s-a ridicat la ceruri, însă va trai în sufletele noastre prin cântecele ei nemuritoare.

Este doliu în lumea muzicii populare. Tita Bărbulescu, cunoscuta solistă de muzică populară și de petrecere a plecat dintre noi. Cântăreața se apeopia de 86 de ani, însă nu a mai apucat să prindă nici măcar sărbătorile de iarnă.

Tita Bărbulescu a plecat printre îngeri

Familia este foarte îndurerată și nu se va putea bucura la fel fără aceasta. Tita a lăsat în urma ei o comoară de cântece care îi va menține vie prezența în inimile iubitorilor de muzică populară. Muzica ei a ajuns în inimile multor oameni. De asemenea, regretata interpretă a fost una preferatele ale lui Nicolae Ceaușescu. Președintele îi asculta adesea melodiile și chiar se lăuda că îi cunoaște foarte bine versurile.

Momentan despre cauza decesului nu se știe nimic. Ca și în timpul vieții, viața ei personală nu a fost expusă prea mult presei. Tita Bărbulescu a fost mai ales în ultimii ani, o prezență discretă în lumea reflectoarelor, dar și în cea muzicală. Singurele ei ieșiri publice au fost cu scopul de a mai cânta la diverse evenimente folclorice din zona Munteniei.

Doliu uriaș în muzica populară. A murit o mare interpretă!
Social media

Tita Bărbulescu a avut o carieră de peste 5 decenii

Regretata artistă a avut un repertoriu extrem de impresionant. Aceasta a adunat peste 300 de cântece care au fost difuzate de-a lungul timpului la Radio și Electrecord. De asemenea, artista a fost foarte implicată într-o mulțime de proiecte muzicale. Nu degeaba era preferata lui Nicolae Ceaușescu. Tita Bărbulescu a participat la peste 500 de spectacole, festivaluri și recitale.

În decursul a celor 85 de ani, cântăreața de muzicăpopulară a avut colegi de renume din industrie și a colaborat cu mari dirijori ai timpului. A fost pe aceeași scenă cu Ion Dolănescu, Maria Tănase, Emil Gavriș, Maria Ciobanu, Ion Luican, Maria Lătărețu și mulți alții.

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!