Fondatorul formației britanice Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit. Celebrul muzician și-a dat ultima suflare la 60 de ani. Anunțul a fost făcut de membrii celebrei trupe, pe Facebook.

Andrew Fletcher, fondatorul Depeche Mode, a murit

Andrew „Fletch” Fletcher a murit la vârsta de 60 de ani. Acesta era membru fondator al formaţiei Depeche Mode, iar colegii lui au făcut public tristul eveniment în urmă cu foarte  puțin timp, în cadrul unei postări pe Facebook.

„Suntem şocaţi şi deosebit de trişti pentru trecerea în nefiinţă prea devreme a dragului nostru prieten, membru al familiei şi coleg Andy ”Fletch” Fletcher.

Sursa: Social Media

Fletch a avut o inimă de aur, era mereu alături când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie spirituală, de distracţie sau de o bere rece.

Inimile noastre sunt alături de familia sa, spre care să vă îndreptaţi gândurile voastre şi să le respectaţi intimitatea în aceste clipe”, au transmis membrii Depeche Mode, în mediul online.

Început de carieră pentru Andrew Fletcher

Andrew Fletcher și-a început cariera în muzică la sfârşitul anilor 1970, când a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore şi Vince Clarke. După intrarea în formație a cântăreţului Dave Gahan, au schimbat numele în Depeche Mode și a urmat lansarea unor piese celebre precum „New Life” şi „Just Can’t Get Enough”.

Trupa a avut succes și după plecareaă lui Clarke, cu hituri precum „Personal Jesus”, „Enjoy The Silence” şi „I Feel You”.

Fletcher a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Depeche Mode, în 2020. Depeche Mode 14 albume de studio, până în prezent.

Trupa Depeche Mode

Depeche Mode este o formație britanică de muzică synthpop/electronic fondată în 1980 în orașul Basildon, din comitatul Essex, provincia Anglia din Marea Britanie.

Este una dintre cele mai longevive și de succes formații apărute în perioada New Wave și New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei „futuriste” alături de Soft Cell, Gary Numan și The Human League. Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în heavy rotation pe MTV.

Sursa: Social Media

Depeche Mode au vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume și au avut 54 de piese în UK Singles Chart. Au avut mai multe melodii de top 40 în Marea Britanie fără a fi #1 decât orice alt artist și au influențat mulți dintre artiștii cunoscuți de astăzi, în parte datorită tehnicilor de înregistrare și utilizării de mostre (sampling). Deși foarte influenți în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificați în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81).

Vince Clarke a părăsit formația după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formație din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore și Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.