Celebrul stilist italian Nino Cerruti a murit, la vârsta de 91 de ani, într-un spital din Vercelli, Piemont (nord-vestul Italiei) unde era internat de ceva vreme, după ce suferise o operație la șold. 

Nino Cerruti, stilistul italian care a murit, a fost cel care introdus „casual chic” în moda masculină high-end. În 1967, el a fost primul designer  care a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

„Se duce un uriaş dintre antreprenorii italieni”, a reacţionat ministrul adjunct al dezvoltării economice, Gilberto Pichetto, citat de Agerpres. 

A murit celebrul stilist Nino Cerruti. Ea a avut o carieră impresionată

Nino Cerruti, stilistul italian care a murit, s-a născut pe 25 septembrie 1930 la Biella, el s-a văzut constrâns să-şi abandoneze studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani, după decesul tatălui său Silvio, pentru a prelua fabrica textilă de familie, renunţând astfel la visul de a deveni jurnalist.

Acum 50 de ani, prin anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu un anume Giorgio Armani, cu patru ani mai mic, şi l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină.

Tandemul, care a marcat profund lumea modei, s-a separat un deceniu mai târziu, după decizia lui Armani de a-şi fonda propria casă de modă în 1975.

Nino Cerruti a fost de asemenea designer oficial al echipei Ferrari în concursurile de Formula 1.