Este doliu la Dinamo București. Mircea Stoenescu, una dintre cele mai mari legende ale clubului, a murit la vârstă de 78 de ani pe care îi împlinise în luna octombrie.
Mircea Stoenescu a murit. Anunțul a fost făcut chiar de clubul la care a evoluat la cel mai mare nivel, în urmă cu mulți ani. Reprezentații Dinamo nu au comunicat însă și cauza decesului.
A murit Mircea Stoenescu, cel mai vechi dinamovist.
Fostul jucător din Ștefan cel Mare a avut o carieră impresionantă. Mircea Stoenescu, legenda lui Dinamo care a murit, era poreclit „Jandarmul lui Dobrin”.
„Dinamo București a pierdut în această seară un personaj fabulos, MIRCEA STOENESCU, un campion emerit al fotbalului, născut și crescut cu mentalitatea de a fi mereu învingător în lupta cu adversarii vieții.
Avea 78 de ani împliniți în urmă cu câteva luni, pe 11 octombrie.
Fostul jucător și conducător al clubului nostru, „Jandarmul lui Dobrin”, așa cum a fost alintat până în ultimele clipe ale vieții, a avut o carieră impresionată:– 3 titluri de campion cu Dinamo: 1962, 1971, 1973
– Cupa României cu Dinamo: 1968
– 2 titluri de campion la Academia clubului, unul la juniori (1961) și altul la „pitici” (1959)– Arbitru divizionar A din 1981 și arbitru internațional
– Maestru emerit al sportului
– Secretar, director general, președinte executiv al FC Dinamo București
– Membru al Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal
– Membru al Comisiei de Analiză a Campionatului Național
– Membru al Comisiei de Disciplină și de Recurs în cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal
– Observator de joc și de arbitraj din partea LPF și FRF
– Antrenor al echipei Dinamo Victoria în eșaloanele inferioare ale Capitalei”, transmite Ionel Culina, pe Facebook.
Ce declara Mircea Stoenescu cu puțin timp înainte să moară
În urmă cu doar câteva luni, Mircea Stoenescu vorbea despre experiența extraodinară pe care a trăit-o în timp ce activa la clubul Dinamo.
„Am fost o rotiță bună într-un angrenaj strălucitor. Nu am luat niciodată nota 4 în ziarul de sport. Aveam numai 7 sau 8. O dată am primit 9, după ce l-am marcat pe Dobrin, dar cred că a fost o greșeală de tipar.
Urmăresc toate meciurile la TV, nu pierd nici interviurile. Îmi vine să-mi rup bastonul când mă uit la clasament”.
Mi-a plăcut să fiu un tip exigent nu numai cu mine, ci și cu ceilalți. Am iubit munca, indiferent de zi sau de oră. Mi-a plăcut și sprițul, dar numai după victorii. Și-am câștigat destule meciuri”, spunea el, citat de Antena3.