Doliu în lumea cinematografiei! Un cunoscut actor a murit la vârsta de 98 de ani. 

Leslie Philips, veteran actor britanic, a murit la vârsta de 98 de ani, conform Reuters. Bărbatul a jucat în trei pelicule din franciza „Harry Potter”, dar și în seria de filme de comedie „Carry on”. 

Potrivit agentului său, Jonathan Lloyd, actorul a murit „împăcat”, iar decesul s-a produs în timp ce dormea. Leslie Philips s-a născut în anul 1924, în Tottenham. În copilărie, acesta a urmat cursuri de oratorie pentru a-și corecta accentul Cockney pe care îl folosea când vorbea. 

A murit Leslie Philips

Veteranul actor și-a început cariera în cinematografie cu un rol minor în filmul „Lassie from Lancashire” din anul 1938. Acesta a fost începutul unei frumoase cariere în teatru, cinematografie dar și radio. 

Leslie Philips a primit chiar și o nominalizare la premiile BAFTA pentru un rol dramatic pe care l-a avut în filmul „Venus” din anul 2006. El a rămas cunoscut opiniei publice după rolurile pe care le-a avut în filmele din serie „Carrie On”.  

Doliu mondial! Un cunoscut actor din „Harry Potter” a murit

Leslie Philips nu este singurul actor care a jucat în „Harry Potter” și s-a stins din viață recent. Pe 14 octombrie, un alt actor cunoscut datorită acestei serii s-a stins din viață. Este vorba despre Robbie Coltrane, care a jucat rolul lui Reubeus Hagrid în filmele Harry Potter. El a murit la vârsta de 72 de ani. 

Robbie Coltrane a murit la vârsta de 72 de ani

Coltrane a jucat în mai multe filme care au avut un succes formidabil în toate lumea, cum ar fi „James Bond”, dar și serialul polițist „Cracker”. Bărbatul s-a stins din viață într-un spital aflat în apropierea casei sale din Larbert. În ultimii ani, actorul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. 

Robbie Coltrane a primit multe premii de-a lungul carierei sale, însă probabil cel mai important este Ordinul Imperiului Britanic, pe care i l-a oferit Regina Elisabeta a II-a, pentru serviciile pe care le-a adus dramaturgiei.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.