Reclamă
Reclamă

Ryan O’Neal, un nume emblematic al cinematografiei anilor 1970, care a cucerit publicul prin rolurile sale memorabile în filme precum „Love Story”, „What’s Up, Doc?” și „Paper Moon”, a încetat din viață vineri. Anunțul trist a fost făcut de fiul său, Patrick O’Neal, prin intermediul rețelei sociale Instagram.

Ryan O’Neal, remarcat și pentru relația sa pasională cu îndrăgita actriță Farrah Fawcett, a dezvăluit în 2012 că fusese diagnosticat cu cancer de prostată, moment în care era convins că se va recupera complet. Atât publicul, cât și prietenii și familia sperau să-l vadă învingând boala și revenind în lumina reflectoarelor.

De la pugilism la actorie – drumul către celebritate

Originar din Los Angeles, Ryan O’Neal a trăit o poveste fascinantă de viață. Înainte de a se dedica carierei de actor, el se pregătea să devină boxer și chiar s-a antrenat în acest sens. Însă, destinul avea planuri diferite pentru el și în 1964, a obținut o șansă de a pătrunde în lumea fascinantă a showbiz-ului, interpretând personajul Rodney Harrington în serialul de succes „Peyton Place”, difuzat de ABC în prim-time.

Cu siguranță, cea mai celebră peliculă în care a jucat Ryan O’Neal și care i-a adus o nominalizare la premiile Oscar este drama romantică din 1970, intitulată „Love Story”. Filmul, adaptat după romanul de succes cu același titlu scris de Erich Segal, a captivat publicul și a rămas întipărit în memoria colectivă.

Reclamă

Doliu în lumea cinematografiei! A murit actorul din „Love Story”

Replica emblematică „În dragoste nu trebuie niciodată să spui îmi pare rău” a devenit o expresie des repetată și imortalizată în lumea cinematografiei. În 1978, s-a lansat și o continuare intitulată „Oliver’s Story”, unde O’Neal a jucat alături de Candice Bergen.

Doliu în lumea cinematografiei! A murit actorul din „Love Story”

Ryan O’Neal a dovedit că talentul său este versatil, demonstrându-și abilitățile actoricești și în comedii romantice de mare succes. În 1972, a cucerit publicul prin interpretarea sa în comedia romantică „What’s Up, Doc?” alături de legendarul Barbra Streisand și regizată de către Peter Bogdanovich. Succesul a continuat și în 1973, când a jucat în filmul „Paper Moon”, regizat tot de Bogdanovich, unde a avut privilegiul să împărtășească ecranul cu fiica sa de atunci.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro