Amalija Knavs, mama fostei Primei Doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a decedat la vârsta de 78 de ani.

Anunțul a fost făcut de Melania Trump pe rețelele de socializare marți seara. Melania Trump a descris-o pe mama sa ca fiind o femeie puternică, care s-a comportat întotdeauna cu grație, căldură și demnitate. Ea a fost dedicată complet soțului său, fiicelor, nepotului și ginerele său. Nu a fost anunțată cauza decesului.

Începuturile în Slovenia

Amalija Knavs, mama fostei Primei Doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a decedat recent la venerabila vârstă de 78 de ani. Născută în Slovenia în 1945, într-o lume zguduită de război și schimbări politice, Amalija a trăit o viață care reflectă transformările secolului al XX-lea. A crescut într-un context dominat de regimul comunist, însă a reușit să-și clădească o familie bazată pe iubire și respect reciproc.

Familia Knavs a fost întotdeauna în centrul vieții Amalijei. Căsătorită cu Viktor Knavs, cuplul a avut două fiice, Melania și Ines. Melania, care avea să devină ulterior Prima Doamnă a Statelor Unite, s-a născut în 1970 și a fost crescută într-un mediu familial stabil și plin de dragoste. Amalija a fost descrisă de fiica sa ca o femeie puternică, care a fost întotdeauna dedicată familiei sale, inclusiv soțului, fiicelor, nepotului și ginerele său, fostul președinte Donald Trump.

Mutarea în Statele Unite și Cetățenia

Cu ambiția de a oferi o viață mai bună familiei sale, Amalija a urmat-o pe Melania în Statele Unite. După ce Melania s-a stabilit în New York în 1996, Amalija și Viktor au devenit rezidenți permanenți și, Cetățeni ai Statelor Unite în 2018. Această mutare a reprezentat un nou capitol în viața familiei Knavs, oferindu-le noi oportunități și experiențe.


Ultimii Ani și Boala

Ultimii ani ai vieții Amalijei au fost marcați de lupta cu boala. Melania Trump a fost nevoită să absenteze de la evenimente publice importante, inclusiv fotografiile de Crăciun ale familiei și petrecerea de Anul Nou de la Mar-a-Lago, pentru a fi alături de mama sa bolnavă. Fostul președinte Donald Trump a menționat că Melania era la un spital din Miami, îngrijindu-și mama „foarte bolnavă”.

Un Omagiu și Moștenirea Lăsată Amalija Knavs va fi amintită pentru demnitatea și grația cu care și-a trăit viața. Melania Trump a exprimat profunda tristețe și dragostea față de moștenirea lăsată de mama sa. Într-o lume în continuă schimbare, viața Amalijei Knavs rămâne un exemplu de curaj, dedicare familiei și adaptabilitate.