Unul dintre cei mai controversați politicieni din județul Constanța a murit în acest weekend. Este vorba despre fostul prefect social-democrat Gheorghe Martin.

Cunoscutul politician și patronul Polaris avea 71 de ani și a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Reclamă

Familia și prietenii urmau să sărbătorească ziua lui Martin peste doar câteva săptămâni, iar moartea acestuia a venit pe neașteptate pentru toți.

Gheorghe Martin a fost prefect în perioada 2002-2005, fiind unul dintre puternicii reprezentanți ai partidului PSD.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în cursul zilei de duminică la Arhiepiscopia Tomisului.

Un bun afacerist, sau un bun politician?

Gheorghe Martin a pus bazele unei afaceri de familie, alături de fratele său, Dumitru Martin. Aceștia aveau firma de salubrizare „Polaris”, activă în Constanța începând cu anul 1998, de când era primar Gheorghe Mihăieși.

În 2004, primarul de pe atunci, Radu Mazăre a hotărât să prelungească toate contractele cu Polaris pentru următorii ani.

Bărbatul a fondat alături de fratele său Dumitru Martin serviciul de salubrizare „Polaris” care a funcționat în Constanța încă din anul 1998 și până în prezent.

Ulterior, Martin a demisionat din funcția de prefect pentru a conduce Organizația Județeană a partidului Conservator, loc unde a stat aproape 2 ani. În septembrie 2006 Gheorghe Martin a fost numit președintele interimar al Partidului Conservator de însuși Dan Voiculescu.

De altfel, afacerile acestuia au devenit foarte profitabile încă din 2004, moment în care primarul Radu Mazăre a hotărât să prelungească toate contractele administrației locale cu firma Polaris.

Afacerile ai durat până în prezent, însă un scandal politic a izbucnit în momentul în care, după 25 de ani de la semnarea contractului cu Primăria Constanța, fiul său Eduard Martin și Radu Mazăre au fost acuzați pentru dare și luare de mită de DNA.