Muzica din România a mai pierdut, de curând, un star. Este vorba despre un cântăreț de folk absolut remarcabil!

Fanii muzicii folk au mai suferit o pierdere imensă. Raul Cârstea, unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai genului muzical, s-a stins din viață la doar 65 de ani.

Se pare că Raul Cârstea avea probleme vechi de sănătate care, din păcate, în ultima vreme se înrăutățiseră, iar organismul lui a cedat. Pe mulți anunțul morții artistului i-a luat prin surprindere.

Raul Cârstea a murit la doar 65 de ani

Raul Cârstea a murit vineri, 29 aprilie 2022. El a fost unul din cei mai cunoscuți cântăreți de muzică folk de la noi, iar colegii de breaslă au reacționat imediat. Cel care a anunțat decesul a fost chiar Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

https://www.youtube.com/watch?v=GA86mBflyHg

Folkiștii sunt devastați

De asemenea, o altă cântăreață a scris un mesaj pe rețelele de socializare la scurt timp după ce a luat la cunoștință evenimentul tragic.Zoia Alecu a mărturisit fanilor din mediul online că aceste vești o dor foarte tare.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus.

M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de când am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne! Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis pe Facebook cântăreața Zoia Alecu.

Doliu imens în România! Un mare artist s-a stins brusc din viață șa doar 65 de ani
arhivă

Raul Cârstea a debutat la Cenaclu Flacăra în anul 1982, iar de-a lungul carierei a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

El a cântat o perioadă lungă alături de Constantin Neculae în duetul Andante. El a fost un și un chitarist și compozitor remarcabil.

Distribuie

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.