Reclamă
Reclamă

Protecția Civilă a emis joi seară alertă roșie pentru vulcanul Stromboli, unul dintre cei patru vulcani activi din Italia, situat pe insula cu același nume din apropierea Siciliei. În același timp, vulcanul Etna din Sicilia și-a intensificat activitatea vulcanică.

De pe pantele muntelui Stromboli, un râu de lavă se scurge rapid în mare, conform filmărilor difuzate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) și de pompierii italieni. Datorită activității sale frecvente, vulcanul Stromboli este cunoscut și sub numele de ‘Farul Mediteranei’.

În paralel, Muntele Etna, care erupe de câteva zile, a surprins cu intensificarea activității sale. Acest lucru a determinat autoritățile locale să închidă temporar aeroportul din Catania, situat la doar 30 de kilometri de conul vulcanic.

Reclamă

„Monitorizăm îndeaproape situația și am luat toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța locuitorilor și a vizitatorilor” a declarat un reprezentant al Protecției Civile.

Stromboli și Etna sunt doi dintre cei mai activi vulcani din Europa și sunt cunoscuți pentru erupțiile lor spectaculoase, care atrag atât atenția cercetătorilor, cât și a turiștilor.

Alerta roșie emisă pentru Stromboli consolidează măsurile de precauție, cerând locuitorilor și turiștilor să respecte cu strictețe indicațiile autorităților și să evite zonele periculoase.

În concluzie, Italia se confruntă în aceste zile cu erupții simultane ale vulcanilor Stromboli și Etna, autoritățile luând măsuri urgente pentru a proteja populația și infrastructura.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro