Reclamă
Reclamă

Doi tineri ucraineni rătăciţi în Munţii Maramureşului, extenuaţi fizic, fără hrană şi apă, au fost găsiţi după o operaţiune care a durat peste nouă ore, în condiţii de caniculă. „După aproape nouă ore, salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au reuşit să ajungă la cei doi ucraineni. Le-au fost oferite hrană şi apă şi sunt pregătiţi în vederea coborârii lor din munte”, a informat marţi, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

În cursul zilei de marţi, cei doi tineri ucraineni, în vârstă de 21 de ani, care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, au solicitat ajutorul sunând la 112. Conform Salvamont, tinerii se aflau în munte de mai bine de 24 de ore, erau extenuaţi fizic, nu aveau hrană şi apă. Echipele de salvatori au pornit imediat în căutarea lor, reuşind în cele din urmă să îi localizeze în ciuda condiţiilor dificile.

Operaţiunea a implicat atât echipe de salvamontişti, cât şi poliţişti de frontieră, care au colaborat strâns pentru a asigura salvarea tinerilor. În momentul în care au fost găsiţi, aceştia erau extrem de obosiţi, dar în stare stabilă. Le-au fost oferite imediat hrană şi apă pentru a le restabili condiţia fizică înainte de a fi coborâţi din munte.

Reclamă

Recapitulând, doi tineri ucraineni au rătăcit timp de 24 de ore în Munţii Maramureşului, fiind găsiţi într-un final de echipele de salvatori după o operaţiune de nouă ore. Aceştia au fost găsiţi în condiţii de caniculă, fără hrană şi apă, dar au primit ajutor medical şi logistic pentru a fi extraşi în siguranţă din zona montană.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro