În urma unui incident violent ce a avut loc în Sectorul 3 din București, doi tineri au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați că au atacat o femeie în propria locuință în scopul de a-i fura banii. Deși au părăsit locul fără a sustrage bunuri, victima, o femeie de 56 de ani, a necesitat îngrijiri medicale. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 19 martie 2024, când cei doi, umbrindu-și fețele, au escaladat gardul unei proprietăți, exercitând ulterior acte de violență asupra proprietarei.

Conform declarațiilor Poliției Capitalei, agresiunile au fost motivate de dorința de a obține sume de bani pe care victima ar fi putut să le aibă. Deși făptuitorii au părăsit locuința fără a fura, agresiunile le-au adus leziuni victimei care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale. În urma unor percheziții domiciliare și a administrării probatoriului, autoritățile i-au identificat și reținut pe cei doi bănuiți, de 25, respectiv 26 de ani, cunoscuți deja de forțele de ordine pentru implicarea în activități infracționale.

Operațiunea de căutare și reținere a fost susținută de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Cei implicati sunt acuzați de tentativă la tâlhărie calificată, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz.