Procurorii suedezi au reținut două persoane suspectate de complicitate la uciderea artistului de hip-hop C.Gambino, conform unui anunț făcut vineri de parchetul suedez.

C.Gambino, care își păstra identitatea privată și apărea în public purtând o mască, a fost împușcat mortal marți seara într-o parcare. Atacul este considerat a fi legat de activități ale unei bande din orașul Gothenburg, aflat pe coasta de vest a Suediei.

„Procurorii au arestat două persoane suspectate de complicitate la crimă”, a transmis parchetul suedez într-un comunicat oficial.

Suedia se confruntă de ani de zile cu o creștere a violențelor legate de crima organizată. În ultimii zece ani, numărul împușcăturilor mortale în această țară cu 10 milioane de locuitori a crescut de peste trei ori, depășind cu mult nivelurile înregistrate în țările vecine.

C.Gambino, care, potrivit procurorilor, avea aproximativ 25 de ani, atrăgea aproape un milion de ascultători lunari pe platforma de streaming Spotify înainte de a fi ucis. Luna trecută, el a fost desemnat artistul de hip-hop suedez al anului 2023 la premiile Grammis.

Vineri, artistul decedat a devenit cel mai ascultat artist din Suedia pe Spotify în ultimele 24 de ore, iar numărul lunar de ascultători a ajuns la 1,2 milioane, conform datelor furnizate de platforma de streaming.