Doi soți din Michigan, SUA, care și-au cumpărat în urmă cu patru ani o casă veche, au făcut o descoperire incredibilă sub ea anul acesta, în timp ce o renovau.

Hayley și Trevor Gilmartin locuiesc pe Lacul Huron, care separă SUA de Canada. În timp ce demontau cada veche și au spart pardoseala în mijlocul casei, au descoperit un tunel de șase metri adâncime, vechi de cel puțin o sută de ani, care ducea într-o cameră misterioasă, relatează New York Post. Hayley spune că lacul este conectat la această cameră printr-o conductă de un metru lungimea.

Hayley și Trevor au cumpărat casa în 2020 și de atunci s-au interesat de la vecini despre istoria ei. Au aflat, de asemenea, că în zonă erau și alte case cu tuneluri similare. „Cea mai nebunească teorie pe care am auzit-o este că tunelul a fost folosit în perioada de prohibiție pentru a face contrabandă cu alcool din Canada, pentru că este atât de aproape. Încă sunt găsite multe sticle din perioada prohibiției în zona noastră”, spune Hayley.

Potrivit acestei teorii, tunelul ar fi fost folosit între anii 1920 și 1933. În acea perioadă, Lacul Huron și râul vecin St. Clair au devenit căi navigabile problematice pe care navigatorii și organizațiile infracționale le foloseau pentru a aduce alcool de contrabandă de la nord de graniță. Zona a fost responsabilă pentru 75% din contrabanda cu alcool din perioada prohibiției, potrivit experților.