Reclamă
Reclamă

Doi bărbați au fost grav răniți, vineri, după ce au căzut de la înălțime din telescaunul care urcă din Petroșani spre stațiunea Parâng, în timp ce executau lucrări de mentenanță la echipamentele acestuia. Victimele s-au prăbușit de la 8 metri înălțime, iar unul dintre muncitori a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Petroșani, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

„Din primele verificări, se pare că cei doi bărbați efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment în care s-a rupt cablul de tractare, aceștia căzând pe sol, de la o înălțime de aproximativ 7-8 metri”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea acestor măsuri.

Reclamă

Ancheta în acest caz este coordonată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, incidentul fiind tratat ca un accident de muncă.

„Accidentul, care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 12,00, s-a produs între primii doi piloni ai instalației de transport pe cablu. La sosirea salvatorilor, cele două persoane erau conștiente, dar prezentau multiple traumatisme”, a precizat sursa citată.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro