Reclamă
Reclamă

Doi oameni au murit în incendiile de vegetație din sudul statului American New Mexico, care au pârjolit aproximativ 500 de gospodării și au dus la evacuarea a aproximativ 8.000 de locuitori din stațiunea montană Ruidoso, conform Reuters.

Rămășițele încă neidentificate ale unei persoane au fost găsite pe scaunul șoferului unei mașini incendiate, a anunțat miercuri poliția statului New Mexico. O altă victimă a fost identificată ca fiind Patrick Pearson, în vârstă de 60 de ani.

Guvernatorul statului New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat reporterilor că aproximativ 500 de case s-ar număra printre cele peste 1.400 de clădiri distruse de cele două incendii de vegetație, unele dintre cele mai distructive din istoria statului.

Reclamă

Regiunea forestieră situată la aproximativ 220 de kilometri sud-est de Albuquerque, cel mai mare oraș din New Mexico, a fost afectată de o serie de incendii, dintre care unul a ucis două persoane în 2022.

Lujan Grisham a solicitat miercuri președintelui Joe Biden să declare stare de dezastru major ca urmare a incendiilor South Fork și Salt, care au mistuit peste 9.300 de hectare la nord și la sud de Ruidoso.

New Mexico este afectat de o secetă ce persistă de câteva decenii și din cauza căreia incendiile de vegetație sunt mai distructive și se extind mai rapid. În 2022, statul a fost afectat de cel mai mare incendiu din zona continentală a Statelor Unite, care a pârjolit o suprafață de peste 138.000 de hectare.

Cel puțin 7.000 de persoane au fugit marți din calea celor două incendii de vegetație impresionante, care au izbucnit luni. Flăcările au înconjurat în special Ruidoso, o așezare ai cărei locuitori au fost evacuați de urgență.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro