Reclamă
Reclamă

Bombardamente rusești au făcut doi morți în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunțat joi dimineața guvernatorul regional Ivan Fedorov, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Un bărbat și o femeie au murit în urma unor bombardamente inamice”, a specificat pe Telegram guvernatorul, adăugând că în ultimele 24 de ore, 391 de atacuri rusești au vizat zece comune din regiunea Zaporojie. Un alt bărbat a fost rănit în aceste atacuri.

Regiunea Zaporojie, situată în sudul Ucrainei, este o zonă revendicată de Rusia, care a declarat că a anexat-o. Aceasta este frecvent ținta bombardamentelor rusești, dintre care unul, la sfârșitul lunii iunie, a rezultat în moartea a șapte persoane și rănirea altor aproape 40.

Reclamă

Miercuri, opt persoane au fost rănite într-un raid ucrainean cu drone asupra sitului unei substații a centralei nucleare din Zaporojie, ocupată de Rusia. Grupul rus Rosatom, care administrează centrala, a denunțat o creștere a numărului de atacuri în zonă.

Armata rusă ocupă părți mari din această regiune, dar nu o controlează în totalitate. De la începutul ofensivei sale în Ucraina în 2022, Zaporojie și orașele vecine au fost adesea atacate. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, Rusia și-a concentrat mai mult eforturile în estul Ucrainei decât în sud, potrivit informațiilor disponibile.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro