Doi frați de 19 și 21 de ani vor fi executați în Belarus. Familia celor doi nu va afla data la care vor fi împușcați sau unde vor fi înmormântați cei doi, potrivit BBC.com.

Doi frați din Belarus au primit pedeapsa capitală

Cei doi băieți, Stanislaw și Ilya, au primit pedeapsa capitală după ce au ucis o profesoară. Băieți au înjunghiat-o pe Natalya Kostritsa, de peste 100 de ori. Iar apoi pentru a-și șterge urmele au incendiat casa unde au comis oribila crimă.

Sora băieților, Hanna Kostseva a povestit că în momentul în care judecătorii au dat verdictul, oamenii prezenți au început să aplaude. Ea a mărturisit că după ce sentința a fost dată s-a apropiat de cușca fraților ei și i-a îmbrățișat printre gratii.

,,Atunci când judecătorul a citit verdictul, oamenii din sala de judecată au început să aplaude. Inițial, a început doar unul, apoi a urmat un altul, apoi un al treilea și în curând toată sala aplauda. Pentru mine, în acel moment, a fost ca și cum propria viață mi-a fost luată”, a spus Hanna pentru BBC NEWS.

Președintele țării, Alexander Lukashenko, a reacționat în acest caz însă, el a făcut o declarație foarte tranșantă, afirmând cei doi sunt niște gunoaie, iar sora lor este o antisocială.

,,Sunt niște gunoaie, nu pot fi calificați altfel. Au avut probleme înainte şi au fost pedepsiţi. Au ucis o profesoară pentru că a vrut să salveze nişte copii. Sora lor e nimic, e un element antisocial. Biata profesoară a încercat să salveze doi copii, iar ei au măcelărit-o”, a spus Lukashenko.

Alexander Lukashenko a oferită clemență o singură dată.

Cei doi băieți, Stanislaw şi Ilya Kostsewa au fost crescuți doar de mama lor, Natalya, după ce tatăl băieților a murit. Femeia a reușit să îi crească până la 14, respectiv 16 ani. După aceea cei doi au fost trimiși într-un centru pentru copii problemă.

În Belarus, costurile de instituționalizare sunt achitate de părinți. Însă femeia nu a mai putut plăti și a acumulat datorii de peste 4.000 de dolari către stat. În momentul în care cei doi frați au ieșit din centrul de plasament, ei au hotărât să se răzbune pe fosta profesoară pentru că le-a reclamat mama, iar ei au fost luați de autorități.

Belarus-ul este singura țară europeană unde încă se aplică pedeapsa capitală.