Doi bărbați de origine cubaneză, cu vârste de 22 și 27 de ani, au fost depistați de polițiștii de frontieră ieșeni în timp ce încercau să traverseze ilegal râul Prut cu o barcă pneumatică, având ca destinație finală Spania.

Folosind tehnologia de termoviziune, un polițist de frontieră a identificat două persoane cu comportament suspect în apropierea localității de frontieră Golăești. Aceștia au fost interceptați și duși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar pentru investigații amănunțite, dat fiind că nu posedau documente de identitate care să le confirme intrarea legală în România.

În colaborare cu polițiștii de frontieră din Republica Moldova, s-a confirmat identitatea celor doi ca fiind cetățeni cubanezi și s-a stabilit că scopul traversării frauduloase a frontierei era de a ajunge în Spania la o rudă. Autoritățile de frontieră ale României și Republicii Moldova efectuează cercetări comune, iar cei doi au fost preluați de către autoritățile vecine conform Acordului de Readmisie dintre cele două țări. Investigația este în curs pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a subliniat angajamentul de colaborare și luarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și ordinii la frontiera comună între România și Republica Moldova, prin prevenirea incidentelor similare.