Reclamă
Reclamă

Doi candidați s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidențiale: Elena Lasconi și Dumitru Stanca, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

„S-a terminat procedura internă de înscriere a candidaților pentru a fi desemnați drept candidați ai USR la alegerile prezidențiale. Avem doi colegi înscriși în această competiție, domnul Dumitru Stanca din Olt și Elena Lasconi de la Câmpulung. Sunt doi candidați care vor merge în fața congresului pentru a cere susținerea partidului pentru a fi candidații USR la prezidențiale. Ca procedură internă, candidaturile urmează să fie validate, pe partea de formă s-au depus toate documentele necesare, va fi făcută această validare de către comisia electorală, apoi vor fi trimise către Biroul Național și Comitetul Politic. Comitetul Politic mâine seară va valida candidaturile și le va trimite către congres, conform statutului USR”, a declarat Ionuț Moșteanu joi, într-o conferință de presă la sediul central al USR.

El a adăugat că s-au finalizat și înscrierile candidaturilor pentru organele de conducere ale partidului, care vor fi alese sâmbătă, la congres. „Avem aproape 200 de colegi care s-au înscris pentru un loc din cele 24 din Biroul Național, pe diverse liste sau independenți. La finalul zilei de sâmbătă vom avea noul Birou Național. Sâmbătă vom avea și candidatul USR la prezidențiale”, a afirmat Moșteanu.

Reclamă

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, cu 68% din voturi.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro