Reclamă
Reclamă

Doi băieți, în vârstă de 12 ani, au fost găsiți vinovați de uciderea unui bărbat într-un atac cu macetă care a avut loc în Marea Britanie, a anunțat poliția luni. Victima, Shawn Seesahai, avea 19 ani și fusese atacată într-un parc din Wolverhampton, în noiembrie anul trecut.

Conform poliției din West Midlands, Seesahai se afla în parc împreună cu un prieten când au fost abordați de cei doi atacatori. Aceștia l-au îmbrâncit, l-au lovit cu pumnii și picioarele, l-au călcat în picioare și l-au tăiat cu o macetă lungă de 42,5 cm. Un martor a declarat că unul dintre băieți dădea cu maceta în picioarele victimei, în timp ce celălalt îl lovea în cap.

Seesahai, originar din Anguilla, locuia în Marea Britanie de doar șase luni. Potrivit instanței, Seesahai a suferit o rană adâncă, care i-a străbătut corpul de la spate până la inimă. De asemenea, a fost lovit cu maceta atât de tare încât o bucată de os s-a desprins din craniu.

Reclamă

Poliția a reținut autorii la două zile după atac. Maceta a fost găsită sub patul unuia dintre băieți, iar hainele pătate de sânge au fost descoperite în coșul de rufe. Investigațiile au relevat și mai multe imagini cu arme, descoperite pe telefonul mobil al unuia dintre inculpați.

Jurații i-au condamnat luni pe cei doi băieți în unanimitate. Amintind de un caz similar din 1993, aceștia sunt cei mai tineri condamnați pentru crimă în Marea Britanie de la Robert Thompson și Jon Venables.

Sentința urmează să fie pronunțată în iulie. Între timp, mama lui Seesahai l-a descris ca fiind „un fiu foarte iubitor”, iar tatăl său a solicitat o pedeapsă echitabilă pentru atacatori, fără a cere în mod necesar închisoarea pe viață.

Detectivul Damian Forrest a subliniat că echipa sa de investigație a fost șocată de vârsta tinerilor autori. „Am fost surprinși să aflăm că doi copii de 12 ani sunt responsabili. A fost necesară o pauză pentru a ne aduna gândurile, însă am continuat investigațiile cu rigurozitate,” a declarat el.

Seesahai se plimba într-un parc din Wolverhampton când a fost abordat de grupul de copii. Procurorii au specificat că victima nu a fost provocatoare și că atacul a fost complet nejustificat. Cei doi băieți s-au acuzat reciproc de atac, afirmând că totul a izbucnit de la un loc pe o bancă. Unul dintre băieți declară că achiziționase maceta cu câteva luni înainte și a folosit înălbitor pentru a curăța arma.

„Condamnarea de astăzi ar trebui să trimită un mesaj clar celor care consideră că este potrivit să se înarmeze cu cuțite sau alte arme. Veți suporta consecințele acțiunilor voastre,” a spus procurorul de caz după verdict.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro