Documente scrise sau manuscrise, fotografii, documente personale ale scriitorilor precum Emil Cioran, Mircea Eliade și Lucian Blaga vor fi scoase la licitație de casa Historic pe data de 16 a acestei luni.

Cei din Ministerul Culturii nu sunt de acord cu acest fapt și cer oprirea imediată a licitației, mai mult, doresc ca documentele să intre în posesia lor. Printre aceste documente se găsesc manuscrise importante precum „Amurgul gândurilor” scris de Emil Cioran care se află și într-un singur format va avea un preț de aproximativ 5000 euro, iar scrisorile pe care acesta le deținea de la prietenii săi aproximativ 500 euro.

Cei de la Historic spun că anumite scrisori precum cele ale lui Emil Cioran au fost scrise în perioada în care acesta se afla departe de casă și ele erau singurul mod de a comunica cu familia, lângă scrisori găsim și poze din locurile în care acesta a fost sau chiar și anumite volume din proza sa.

În cazul marelui scriitor român, Lucian Blaga, se află scrisori de ale dânsului cu o iubire de a lui. Cât despre Mircea Eliade putem găsi manuscrise, dedicații și scrisori.

Ministerul Culturii dorește să păstreze aceste documente din patrimoniul românesc și să nu le exporte. Rămâne se văzut dacă aceștia vor putea face ceva în privința acestei licitații.